Over Noëlle Godding

'Every day is special!'

Noëlle is opgegroeid in Maastricht. Wat yoga nu voor haar is, was atletiek in haar jonge jaren: een focus en beoefening in beweging en vrijheid. Ook was ze op jonge leeftijd al volop bezig met lezen en schrijven, iets wat haar nog steeds bekoort. Na het gymnasium is ze rechten gaan studeren in Leiden. Een stage op een notariskantoor maakte haar duidelijk: de hele studie (notarieel recht) ten spijt, maar werken in deze branche was het toch niet helemaal.

Uitgeverswereld

Via een baan in een boekwinkel kwam ze vervolgens terecht in de uitgeverswereld, waar ze vanaf 1998 fulltime bij een aantal Amerikaanse en Engelse uitgeverijen heeft gewerkt in diverse functies, o.a. Sales Manager Benelux & Scandinavia en Acquisitions Editor. In januari 2022 hakte ze de knoop door en nam ze ontslag bij haar laatste werkgever Oxford University Press. Ze nam daarmee afscheid van 25 jaar uitgevers- en boekenvak.

Right place, right time

Het was tijd voor iets nieuws, een nieuw begin. Daar kwam bij dat na dertig jaar in Leiden te hebben gewoond (met een korte tussenstop in Berkeley, California), ze sinds 2020 weer terug is op haar geboortegrond, Maastricht. Right place, right time, tijd voor een van haar grote passies, namelijk yoga, waarmee ze in 2006 is begonnen. Tijdens haar professionele carrière heeft Noëlle namelijk niet stilgezeten. Vanaf 2004 is ze zich gaan verdiepen in Oosterse filosofie en meditatie. In 2006 woonde ze een tijd in een boeddhistisch centrum in Berkeley, California (VS) waar ze werkte bij een uitgeverij voor boeddhistische gebedsboeken voor Tibetaanse monniken die in ballingschap in India leven. Een jaar later rondde ze een opleiding tot shiatsu-masseuse af in Amsterdam.

Yoga
In 2008 startte ze met een driejarige opleiding tot hatha-yogadocent bij Osmose in Den Haag die ze in 2011 voltooide. Noëlle heeft zich daarnaast bekwaamd in verschillende andere yoga disciplines zoals vinyasa flow en slow flow, evenals pranayama en ademwerk.

'De geest is nomadisch en kan uitdijen als het universum. Om zich een deel van de intelligentie van het universum te voelen, moet de geest gevoed worden door beweging, of het nu vanuit het ene gezichtspunt naar het andere is of van de ene staat van bewustzijn naar de andere.'

'Zo geest, zo lichaam, zo ziel.'