Yoga en coaching

Yoga en coaching

Yoga en coaching

Interesse in yoga? De yogalessen worden gegeven door Noëlle Godding. Zij kan in overleg ook coaching geven.

Waarom yoga? 
Ervaring leert dat het verbinden van beweging met de adem een krachtige manier is om te ontstressen en in balans te komen. Een ander belangrijk element van yoga is dynamiek. Zonder dynamiek ontstaat er stilstand terwijl te veel dynamiek weer voor onrust kan zorgen. De kunst is om een mooie middenweg te vinden. Net als de elementen moeten wij meebewegen en onze balans blijven zoeken. 

Enter yoga!
Yoga is het middel bij uitstek hiervoor. Er bestaan verschillende yogadisciplines, waarvan asana yoga, de yoga van het lichaam, verreweg de meest bekende is. Ook in asana yoga bestaan er weer verschillende vormen en stijlen. Je kunt asana yoga grofweg onderverdelen in statische en dynamische yoga. Statische yoga is langzamer, je houdt elke pose een paar ademhalingen of langer vast, terwijl dynamische yoga een snellere yogastijl is met poses die van de ene houding naar de andere vloeien.

Voor ieder wat wils
Noëlle biedt voor ieder wat wils aan. Ze biedt namelijk zowel statische (hatha yoga) als dynamische yoga (vinyasa flow) aan, als ook een mooie combinatie van statische en dynamische yoga (yin yoga/slow flow).

Hatha yoga is een statische vorm van yoga en wordt door velen gezien als de meest klassieke yogastijl. Het is uitermate geschikt voor beginners aangezien je stap voor stap de belangrijkste basishoudingen leert. De focus ligt op bewuste ademhaling en het bewust en in een rustig tempo uitvoeren van de asana’s (yoga-houdingen). Door regelmatig aan hatha yoga te doen, kun je kracht in je hele lichaam opbouwen en zul je je zowel fysiek als mentaal flexibeler en meer in balans voelen.

Vinyasa flow is een zeer krachtige en dynamische vorm van yoga. Geen enkele vinyasa flow-les is hetzelfde. De basis ligt altijd bij de zonnegroet, van daaruit wordt er gespeeld met toevoegingen en herhalingen en ontstaat er een vloeiende opeenvolging van asana's die via de ademhaling met elkaar worden verbonden. Het is een aerobe vorm van yoga, je zult dus lekker veel zweten. Een vinyasa flow-les geeft veel energie en is een oefening in uithoudingsvermogen en het synchroniseren van de adem met beweging.

Yin yoga is een statische vorm van yoga. De voornamelijk lig- en zithoudingen worden namelijk langere tijd vastgehouden. Door te focussen op de uitademing laat je je spieren los en komt je lichaam beetje bij beetje verder in de houding. De houdingen werken door in het bindweefsel en de gewrichten. Het is heerlijk rustgevend en zeker niet passief, eerder een beoefening van mindfulness.

Slow flow is afgeleid van vinyasa flow, het is dus een dynamische vorm van yoga. Het tempo ligt lager dan bij vinyasa flow. Daarom is het geschikt voor beginners. Het is ook zeer geschikt voor degenen die met meer aandacht voor de ademhaling en uitvoering van de asana's hun yoga practice verder willen opbouwen.

Coaching
Noëlle kan in overleg een combinatie van yoga en coaching geven. Ervaring leert dat een combinatie van deze twee een krachtige manier is om bepaalde doelstellingen te bereiken, meer duidelijkheid te verschaffen over bepaalde elementen in je leven, en/of dichter bij jezelf te komen.

Wekelijkse groepslessen yoga
Noëlle geeft ook wekelijkse groepslessen. Voor meer informatie, zie wekelijkse yogalessen.

Privé-lessen
Heb je interesse in één-op-één yogasessies, dan kan Noëlle je privé-lessen aanbieden. 

Contact
Het moge duidelijk zijn, er zijn mogelijkheden te over! Mocht je interesse hebben, neem gewoon even contact op!


Wekelijkse yogalessen

Noëlle geeft een aantal groepslessen yoga per week aan belangstellenden uit de buurt. 

Meer weten?

Privélessen

Wij bieden ook privélessen aan in de volgende disciplines: yoga, zitmeditatie en mindful running.

Meer weten?

Vriendinnenyoga

Altijd al samen met je (beste) vriendin(nen) yoga willen doen? Of samen met je moeder, dochter of zus, dat kan natuurlijk ook. Boek een sessie!

Meer weten?

Yogi Works Menu

Met het Yogi Works Menu kun je zelf een programma samenstellen voor jou of jouw team.

Meer weten?